Canyoning Soča

Če se v prostem času ne želimo dolgočasiti, bomo z zanimanjem preleteli ponudbo različnih adrenalinskih aktivnosti, ki jih je na pretek predvsem v turističnih središčih zgornjega Posočja. Izstopa Bovec, ki je stičišče povpraševanja in ponudbe na tem področju. Zakaj se je prav ta kraj razvil v turistično središče te regije? Gotovo zato, ker so tu idealni pogoji za izvajanje najrazličnejših aktivnosti.

V poletnem času ne moremo pogledati proti reki Soči, ne da bi opazili kakšen raft ali kajak Bovec je priljubljeno izhodišče za samostojne in organizirane spuste po reki, na voljo pa je zelo pestra zbirka različnih programov. Začetniki imajo na voljo kajak šolo, prav tako so začetnikom prijazni različni spusti z raftom. Ne glede na to, ali se odločimo za raft ali kajak, Bovec ponuja idealne razmere za te aktivnosti. Reka Soča je v neposredni bližini, v tem delu pa ponuja različne odseke z zanimivimi lastnostmi. Na svoj račun bodo prišli tako tisti, ki bi se radi v gumijastem čolnu spustili po razburkanih brzicah, kot tisti, ki bi radi po mirni vodni gladini zapeljali svoj kajak. Bovec s tem odgovarja na vse potrebe, zato je tako priljubljen med turisti.

Enako velja za druge aktivnosti, zelo priljubljen je recimo še canyoning. Soča ponuja čudovit ambient za to aktivnost, medtem ko se samo soteskanje dejansko izvaja v soteskah njenih pritokov. Zato je canyoning Soča priljubljena izbira med tistimi avanturisti, ki bi se radi nekoliko odmaknili od vrveža v turističnih središčih in od prometa na reki Soči. Organizirane so tudi daljše odprave, ki v kar šestih ali sedmih urah obdelajo dolgo strugo kakšnega zanimivega potoka. Za tiste, ki iščejo posebej zanimivo doživetje, je odlična izbira lahko prav canyoning. Soča ponuja idealne pogoje za te in druge aktivnosti, zato ni čudno, da se turistična ponudba v tej regiji bliskovito razvija.