steklene predelne stene

Pisarno moramo dobro opremiti, če želimo zagotoviti kar najboljšo izkušnjo pri uporabi tega delovnega prostora. Glede na to, da zaposleni v pisarni preživijo kar osem ur na dan in pri tem vso razpoložljivo opremo redno uporabljajo, se vsekakor splača izbrati kakovostne izdelke, ki se bodo izkazali za izjemno uporabne.

Največ pozornosti namenimo tistim kosom, ki bodo v stalni uporabi – takšen kos pohištva je gotovo stol. Pisarniški stol mora odgovarjati nekaterim ključnim zahtevam, saj odloča tako o počutju kot o zdravju uporabnika. Če večji del delovnega dne presedimo, lahko stol močno vpliva na počutje na delovnem mestu, posledično tudi na delovno storilnost in seveda samo izkušnjo pri delu. Jasno je, da pride v poštev le dober in dobro prilagojen stol, pisarniški funkciji odgovarjajo le tisti stoli, ki omogočajo večurno udobno sedenje in pri tem dopuščajo tudi nemoteno opravljanje vseh delovnih opravil. Čeprav bi si morda mislili, da bo tem zahtevam zadostil praktično vsak stol, pisarniški vlogi ustrezajo le ergonomsko oblikovani in dobro oblazinjeni stoli. Ključna je podpora hrbtenice in vratu, zelo dobrodošla pa je tudi zadostna prilagodljivost.

Poleg tiste opreme, ki jo pri delu neposredno uporabljamo, pa na izkušnjo pri delu v pisarni vpliva tudi oprema samega prostora. Odličen primer prilagojene pisarniške opreme so lahko tudi steklene predelne stene, ki se v zadnjem času v takšnem okolju pogosto uporabljajo. Steklene predelne stene imajo pomembne funkcionalne naloge, hkrati pa dodajo tudi zanimiv vizualni učinek. S takšno kombinacijo je možno delovno mesto uspešno popestriti in doseči različne posrečene učinke. Seveda bomo najprej opazili učinek, ki ga ponuja prosojnost steklene stene – na ta način lahko pisarno učinkovito osvetlimo z naravno svetlobo in omogočimo tudi pregled nad delovnim okoljem. Nadalje pa steklene predelne stene služijo tudi oblikovanju prostorov in razmejevanju različnih površin, ne da bi se v pisarni počutili utesnjeno.