Higrosenzibilno prezračevanje

Higrosenzibilno prezračevanje je trenutno najboljši način prezračevanja, ki je na trgu. Vgrajujejo pa ga predvsem v večje zgradbe. Temu tipu prezračevanja pravijo tudi inteligentno prezračevanje, saj se sistem odzove na količino vlage, ki je v prostoru. Ta način prezračevanja je najbolj napreden, saj ga ni potrebno vklapljati in izklapljati. Ko zazna preveliko količino vlage, avtomatsko požene svež zrak v prostor. 

Higrosenzibilno prezračevanje optimalno vpliva na naše počutje in nam omogoča izredno dobro delovanje. V prostorih kjer se zadržuje preveč vlage, je namreč izredno težko živeti in delati. Zrak je v takih prostorih slab in zato na ljudi slabo vpliva. 

Higrosenzibilno prezračevanje si omislijo vsi, ki skrbijo za svoje zdravje in si želijo le najboljše za svoj novi dom. V vsaki novo zgrajeni hiši mora biti nameščen tudi kvaliteten prezračevalni sistem. Z vedno strožjimi gradbeni predpisi, bomo morali vsi, ki si bomo v prihodnosti želeli zgraditi svoj dom, poskrbeti za najbolj varčne in energetsko sprejemljive načine grajenja. 

 

Prezračevanje lahko upravljamo tudi na daljavo

Prezračevanje se lahko upravlja tudi na daljavo preko pametnega telefona ali tablice in ga tako lahko nadzorujemo vedno, tudi kadar nas ni doma.  

Prezračevanje je pomembno tudi v športnih prostorih. V telovadnici je vsakodnevno veliko otrok, ki se rekreirajo, tekmujejo in se pri tem veliko potijo. Že zelo kmalu po začetku športnih aktivnosti, postane zrak v telovadnici slab in nesprejemljiv. 

Prezračevanje nam v vsakem prostoru omogoča dobavo kvalitetnega zraka. V kolikor bomo v naš novi dom vgradili prezračevalni sistem, bomo morali za celoten proces namestitve odšteti nekje med 5000 in 7000 evri. Če želimo lahko kandidiramo tudi za povračilo dela sredstev, saj je v EKO skladu precej denarja namenjenega tudi temu. Stroške pa nam bodo povrnili le v primeru, da bomo namestili napravo, ki bo imela visok izkoristek vračanja odpadne toplote nazaj v prostor.