gotovi parket

Gotovi parket je na trgu poznan kot vrhunsko izdelan, lep, odporen na udarce, antistatičen, preprost za vzdrževanje, primeren za talno gretje in še bi lahko naštevali. Ker se ponaša z res veliko prednostmi, je zato pogosto ena od najboljših izbir za še tako zahtevnega kupca. 

Gotovi parket je prav tako vrsta parketa, ki ponuja dovolj visoko kakovost za sprejemljivo ceno. Sicer pa gre za tovarniško obdelan parket, ki je za polaganje pripravljen takoj. Tovrstni parket je zelo odporen na obrabo ter se ga po polaganju lahko uporablja takoj. Na trgu lahko izbirate med dvo- ali trislojnim parketom. Zgornja plast parketa je navadno debela 3 do 4 milimetre. Na izbiro vam je ogromno različnih drevesnih vrst. 

Med bolj priljubljenimi pa je vsekakor hrast gotovi parket, saj je tudi najbolj odporen. Za spodnjo plast gotovega parketa je na primer značilno, da je večkrat zarezana. To pripomore k večji prilagodljivosti parketa glede na toplotne spremembe. 

Lamelni parketi omogočajo slikovite mozaične vzorce 

Lamelni parketi so sestavljeni iz več manjših lamel, ki so dobro pričvrščene ena ob drugo. Skupaj sestavljajo zelo privlačne mozaične vzorce. Cenovno so zelo ugodni, prav tako imajo dovolj dolgo življenjsko dobo. Njihova spodnja stran vsebuje posebno mrežico, ki dobro poskrbi za to, da se posamezne lamele držijo skupaj. 

Lamelni parketi veljajo za eno od najpogosteje položenih talnih oblog pri nas. Predvsem na to vpliva ugodna ponudba in ne nazadnje še cenovna ugodnost. Običajno so lamelni parketi izdelani iz hrastovega, jesenovega ali pa bukovega lesa. Te tri drevesne vrste veljajo za najodpornejše. 

Lamelni parketi se lahko polagajo na različne možne načine. Izjemno priljubljen je na primer angleški ali pa paralelni vez, s katerim poskrbimo za izjemno privlačen videz prostora. Pri polaganju naj vam vedno pomagajo izkušene osebe. Če v svoji bližini nimate nikogar, najdite podjetje, ki se ukvarja s parketarstvom.