Lasje so med tistimi telesnimi tkivi, ki so vsakodnevno na udaru največjih obremenitev. S tem ne mislimo le zunanjih dejavnikov, ki so vsekakor lahko zelo obremenilni za lasje. Prav tako hitro bo naša pričeska pokazala tudi kakšne pomanjkljivosti v samem telesu, predvsem neravnovesje hranil in pomanjkanje kakšnih ključnih elementov. Nenazadnje pa se na laseh poznajo tudi znaki staranja, saj telo ne more stalno skrbeti za obnavljanje tkiv, ki so s tega vidika bolj zahtevna. Zato lahko za pomoč uporabimo Fitoval, ki je priljubljena izbira za tiste, ki želijo za svoje lase bolje poskrbeti.

Seveda imamo na tem področju kar dosti dela, če želimo lasem ponuditi kar najboljše pogoje za zdrav razvoj. Pozorni moramo biti predvsem na prehrano, pravzaprav se tu zelo priporoča zdrav življenjski slog, ki je vedno dobra ideja. Posebej pozorni bomo na vnos ključnih hranil, ki jih telo spremeni v material za razvoj telesnih tkiv. Pri tem se sicer močno zanašamo tudi na normalno delovanje telesa, ki ni odvisno le od prehrane, tako da tudi ni vse le v naših rokah. A lahko si dobro pomagamo, če imamo prava sredstva in če vsaj približno vemo, kaj naši lasje potrebujejo.

Fitoval in naravna rast las

Lasje se stalno razvijajo in obnavljajo. Pri tem Fitoval nima kakšne velike vloge, če ni problem v pomanjkanju ključnih hranil, ki jih to dopolnilo prinaša. Telo samo skrbi za obnovo obremenjenih telesnih tkiv, prav lasje sodijo v to skupino. Za hitro obnavljanje skrbi predvsem kolagen, to je oznaka za veliko skupino ključnih beljakovin, ki so med drugim gradniki telesnih tkiv. Najbolj pridejo do izraza prav pri tkivih, ki se redno obnavljajo, to so poleg las recimo še koža, nohti, trepalnice in obrvi. Za zdrav razvoj teh tkiv potrebuje telo ustrezna hranila, ki omogočajo proizvodnjo in uporabo kolagena. Ta proizvodnja je v mladosti povsem neovirana, zato pričakujemo zdrav razvoj las. Že kmalu po 20. in nato po 30. letu starosti pa naravna proizvodnja upade, pokažejo se posledice pomanjkanja kolagena, pri čemer lahko pomaga Fitoval.

Morda je tu smiselno izpostaviti dejstvo, da kolagen še zdaleč ni edina snov, ki vpliva na zdravo rast telesnih tkiv. Če bi bilo tako, bi vse težave rešili že z enostavnim dopolnilom, saj se v obliki prehranskega dopolnila poslužujemo tudi kolagena. Ravno zato, ker v resnici potrebujemo še mnoga druga hranila in snovi, izbiramo druge izdelke, ki imajo veliko bolj ustrezno sestavo za reševanje težav z lasmi.

Za zdrave in bujne lase se priporoča tudi Fitoval

Kdaj se uporablja Fitoval?

Na izbiro imamo cel nabor različnih izdelkov, pri teh pa moramo biti pozorni, saj niso vsi učinkoviti. Prepričajmo se, da imajo ustrezno sestavo glede na to, kaj naše telo dejansko potrebuje. Pogosto se prav Fitoval izkaže za najboljšo izbiro, saj ima bogato sestavo z vitamini iz B skupine in s koristnimi minerali za zdravo rast obrabljenih telesnih tkiv. Podobno sestavo imajo drugi izdelki, nekateri so posebej osredotočeni prav na hranila za keratinska tkiva, to je recimo Biotin.

V vsakem primeru pa takšne izdelke uporabljamo v podobnih situacijah. Najbolj značilni so takšni ukrepi takrat, ko opazimo prve sive lase, ki že oznanjajo posledice zaradi upadanja naravne proizvodnje ključnih hranil v telesu. To so pogosto prvi znaki staranja, ki jih lahko še dobro naslovimo z uporabo kvalitetnih dopolnil, kot sta Fitoval in Biotin. Seveda bomo opazili tudi pospešeno izpadanje las – lasje se stalno obnavljajo in pogosto izpadajo, velika razlika pa nastane, ko se ne morejo učinkovito in pravočasno obnavljati do te mere, da opazimo izpadanje že na prvi pogled. V takšni situaciji si lahko prav tako dobro pomagamo s sredstvi, ki prinašajo koristna hranila za telo, sploh v začetnih fazah izpadanja las lahko Fitoval ponudi odličen odziv, s katerim bomo zelo zadovoljni.

Fitoval in sredstva za druga telesna tkiva

Prav lasje so med najbolj obremenjenimi telesnimi tkivi, zato moramo zanje dobro skrbeti. A ne zanemarimo tudi drugih tkiv. Že Fitoval lahko prinese koristna hranila za obnavljanje kože in nohtov, je pa pametno pobrskati še po drugih izdelkih prav za ta namen.

Fitoval in druga sredstva skrbijo za zdravo rast telesnih tkiv

Ena izmed možnosti je znamka Frezyderm, ki je znana prav po pestri ponudbi izdelkov za nego kože. Verjetno to znamko najbolj poznamo po sončnih kremah, ki sodijo med najbolj pomembno in učinkovito zaščito pred škodljivimi vplivi UV žarkov. A v ponudbi te znamke najdemo še drugo medicinsko kozmetiko, ki jo s pridom izkoristimo pri negi kože. Koža je naš največji organ, hkrati je stalno izpostavljena vplivom okolja – zahteva kar dosti skrbi, tudi uporabo kakšnih posebnih sredstev, ki jih ponuja Frezyderm.

Tako kot za druga telesna tkiva pa tudi za kožo večinoma skrbimo s preventivo, z uravnoteženo prehrano in z zdravim življenjskim slogom. Na takšni podlagi bodo tudi prehranska dopolnila in druga sredstva kar najbolje delovala, zato je treba pristopiti celovito. Ne moremo pričakovati, da bomo vse težave rešili že takoj, ko vzamemo Fitoval ali kakšno drugo sredstvo, ta lahko predstavljajo le še piko na i zdravemu življenju.