Dom – kopalnica

Dom-kopalnica

Kopalnica je pomemben del našega stanovanja. Pri snovanju kopalnice je potrebno misliti na veliko dejavnikov, ki vplivajo na funkcioalnost in vaše počutje v njej.

Kopalnica je tudi prostor, v katerem smo vsak dan. Pazite na to, da je prostor opremljen kar se da funkcionalno, hkrati pa mora biti prostor lep.

Velikost

Velika večina kopalnic je manjših velikosti, zato je pomembno, da pravilno načrtujete posamezne kopalniške elemente. Če pa imate prostor večji, lahko uporabite razkošnejše elemente, na primer samostoječo kad,…

Preden se lotite obnove ali pa gradnje kopalnice, je pomembno, da si naredite izris končnega izgleda kopalnice. To vam lahko naredijo tudi strokovnjaki v salonih, ki prodajajo kopalniško opremo.

Na podlagi izrisa se potem lažje odločite, ali vam barvne kombinacije ustrezajo ali bi morda pred izdelavo še kaj spremenili. Brez izrisa si težko predstavljamo končni izdelek, glede na to, da lahko pri tem nanasejo večji stroški, je izris smiselna poteza.

Izbira kopalniških elementov

Pomembno je, da izberete elemente, ki so smiselni, lepi in priročni. Pri izbiri umivalnikov je pomembno to, da omogočajo brezskrbno umivanje rok. Nekje se odločajo za dvojne umivalnike, ki jih imenujejo “double sink”.

Veliko ljudi premišljuje tudi o tem, ali bi se odločili za tuš kabino ali kad. V primeru, da ste precej omejeni s prostorom, vam priporočamo tuš kabino, saj zavzame manj prostora, kot kad. Če razpolagate z velikim prostorom pa seveda kad, morda celo samostoječo, ki bo prostoru dodala dodaten element luksuza.

Pri straniščnih školjkah velja premisliti, kakšne splakovalnike boste izbrali, saj jih obstaja več vrst.

Keramika

Keramika

Pri izbiri keramike ste lahko zelo ustvarjalni, saj je na trgu ogromno različnih ploščic, keramik, pri tem pa vam bodo prav tako najboljše svetovali kar v trgovini s keramiko. Če ste pri izrisu že določili barvo keramike, potem nimate težke naloge. Pomembno je, da je barva takšna, da optično poveča prostor, še posebaj če imate majhno kopalnico. Danes je možno kupiti že takšne ploščice, iz katerih se sestavi 3D podoba.