dimniški sistemi

Danes verjetno ni objekta, ki ne bi bil brez dimnika. Le ta ima pomembno vlogo pri odvajanju izpušnih plinov, ki nastajajo pri izgorevanju v kurilni napravi, zato je pomembno, da je pravih dimenzij, saj le tako lahko zagotavlja optimalen vlek. Če se ogrevate na trda goriva, olje ali plin, potem je ustrezen dimniški sistem nujno potreben. Kakšnega boste izbrali, je odvisno predvsem od moči kurilne naprave, vrste kuriva in seveda samega objekta. Odgovor na to vprašanje pa boste zagotovo dobili, če boste poiskali ponudnika, kjer so vam na voljo različni dimniški sistemi.

Pri izbranem ponudniku boste deležne strokovnega svetovanja in tudi natančnega načrtovanja dimniškega sistema. Če gre za sanacijo dimnika ali njegovo naknadno vgradnjo, vam bo svetoval inox dimniški sistem, sicer pa se najpogosteje vgrajujejo troslojni dimniški sistemi. V tem primeru so sestavni deli tuljava, izolacija in plašč dimnika.

Inox dimniki so primerni za sanacije kot tudi novogradnje

Inox dimniki se vse pogosteje uporabljajo pri sodobnem načinu ogrevanja, saj imajo številne prednosti. Izdelani so iz nerjavečega jekla, ki je odporno proti koroziji, visokim temperaturam in drugim vremenskim vplivom. Ker so tovrstni materiali izjemno prilagodljivi, omogočajo izdelavo inox dimnikov različnih dimenzij in velikosti, hkrati pa zagotavljajo popolnoma plinotesno in varno ogrevanje. Tovrstni dimniki se ponašajo tudi z zelo dolgo življenjsko dobo in izjemno enostavnim vzdrževanjem.

Inox dimniki so se med drugim uveljavili tudi zaradi svoje preproste montaže, saj se jih lahko namesti na zunanjo stran objekta, zaradi česar večji gradbeni posegi niso potrebni. Tovrstni dimniki se zagotovo uporabljajo v primeru sanacije dimnikov, kjer se inox tuljava enostavno vstavi kar v obstoječo tuljavo. S tem se izognete podiranju in ponovni izgradnji dimnika, s čimer so stroški sanacije bistveno manjši. Ne glede na to, za kakšno vrsto sanacije se boste odločili, je pomembno, da jo opravijo usposobljeni strokovnjaki.