cevi za dimnik

Cevi za dimnik so najpomembnejši del dimnika in zato se moramo ko kupci zadovoljiti le z najboljšimi. Slabi material lahko hitro pripeljejo v propad dimnika ali pa v slabo odvajanje dima. Vsaj dimnik je lahko priključen tudi na več peči. Na eno vertikalo dimnika lahko namreč priključimo kar tri različne peči in dimnik bo z lahkoto odvajaj dim iz vseh treh. V takšnem primeru pa bo še toliko bolj pomembno, da bo dimnik dobro deloval. V večstanovanjski hiši, kjer vsak lastnik stanovanja po svoje ogreva, mora biti dimnik brezhiben. 

Cevi za dimnik imajo različne premere. Ko izdelujejo dimnik, morajo biti strokovnjaki pozorni nato, koliko mora dimnik velik. Izdelati je potrebno vse natančne izračune, ki nam bodo natančno povedali, koliko velik dimnik bo primeren za naše potrebne. Pri odločanju o velikosti dimnika je potrebno vedeti, kakšno vrsto goriva bomo uporabljali, kakšna bo moč kurilnega kotla in kolikšna bo izstopna temperatura plinov, ki so bodo ustvarjali pri gorenju. 

Cevi za dimnik bo tudi različno visoka. Različne stavbe zahtevajo različno velikost dimnika. Na nekaterih stavba tako lahko opazimo izredno visoke dimnike, ki na pogled niso prav nič privlačni. 

 

Rozeta za dimnik za zaključek 

Rozeta za dimnik je potrebna, da z njo lepo zaključimo in zapremo odprtino, iz katere pride cev za dimnik. Rozeta poskrbi tudi zato, da se dimnik z rozeto lepo zapre in tako izstopno mesto postane skorajda neopazno. To pomeni, da naši obiskovalci ne bodo opazili luknje v steni, saj bo le-ta z rozeto odlično skrit. 

Rozeta za dimnik se lahko tudi pobarva v barvo stene, v katero gre cev. Če bomo steno iz rozeto prebarvali v enako barvo, nihče ne bo opazil, kje se začne vstopna cev. 

Rozeta za dimnik ne stane veliko in je pomemben dodatek za vse, ki si želijo imeti lepo urejene dimniške cevi.