Epoksi tlaki cena

Pri zaščiti občutljivih površin seveda ne smemo sklepati velikih kompromisov, saj z rezultatom ne bomo zadovoljni. Nič pa ni narobe s tem, da se lotimo iskanja cenovno ugodnih rešitev, ki lahko ponudijo dober učinek, ne da bi nas močno udarili po žepu. S takšnimi odlikami se ponašajo nekateri epoksi tlaki, cena pa je glavni adut predvsem za epoksi premaze, ki so zelo privlačni za manj zahtevne uporabnike.

Epoksi premaz za tla je cenovno ugodna izvedba epoksi tlaka. Ne gre za pravi tlak, temveč na ta način le dodatno zaščitimo ustrezno podlago. Epoksi premaz za tla se običajno namesti na betonsko ploščo, lahko pa tudi na nekatere druge površine, ki potrebujejo takšno zaščito. S tem pridobimo nekatere prepričljive lastnosti. Jasno je, da sam premaz ne more ponuditi posebne zaščite pred mehanskimi obremenitvami, zato smo v veliki meri še vedno vezani na lastnosti podlage. Lahko pa epoksi premaz za tla zagotovi odlično zaščito pred vodo in vlago ter pred raznimi drugimi kemičnimi vplivi. Prav tako preprečuje nabiranje prahu in omogoča enostavno čiščenje. Že to je pogosto dovolj, da se odločimo za takšno izvedbo, gotovo pa je glavni adut premaza v primerjavi z drugimi epoksi tlaki cena.

To pa ne pomeni, da lahko cenovno ugodno rešitev ponudi le epoksi premaz za tla. Epoksi tlaki so resda dražji, a ponujajo tudi bistveno boljše lastnosti pri zaščiti površin. Če ciljamo predvsem na specifične funkcionalne lastnosti, bodo ceno lažje upravičili takšni epoksi tlaki cena namreč odraža dejanske lastnosti in tudi končno zadovoljstvo uporabnika, torej bo povsem upravičena. To velja še posebej za samorazlivne tlake, ki imajo lahko na večjih površinah zelo ugodno ceno, seveda pa so zelo prepričljivi tudi debelejši, po meri izdelani epoksi tlaki, pri katerih cena ni problem, saj pričakujemo vrhunske lastnosti, ki jih z drugimi alternativami preprosto ne moremo doseči.