Projekcijska oprema je znana predvsem po tem, da je pregrešno draga. Vsak kos opreme bo zahteval znatno investicijo, še posebej seveda v višjem kakovostnem razredu. Končni stroški so odvisni od tega, kakšne projekcije nameravamo predvajati in v kakšnem okolju bomo opremo uporabljali. Za osebno rabo se je možno opremiti z relativno ugodnimi napravami, medtem ko zahtevnejši uporabniki ne bodo imeli druge izbire, kot da za kakovostno projekcijo odštejejo tudi veliko denarja.

Če pride ta opcija v poštev, lahko izberemo cenovno ugoden projektor. Tudi po ugodni ceni namreč lahko najdemo precej dobre naprave. Verjetno bodo to sicer starejši modeli, gotovo pa bodo delovali na žarnice za projektorje. Ker imajo žarnice za projektorje svoje pomanjkljivosti, se jim želimo pri nakupu projekcijske opreme pogosto izogniti, a za ugodno ceno to ne bo možno – sodobna tehnologija, ki omogoča projekcije brez žarnice, zahteva tudi višjo investicijo. Seveda žarnice za projektorje še ne pomenijo, da bo naprava slaba ali da s projekcijo ne bomo zadovoljni. Po kakovosti se lahko tudi te naprave odlično izkažejo, bodo pa zahtevale nekaj več vzdrževanja in na dolgi rok tudi nekoliko višjo ceno pri uporabi. To pomeni, da začetna cenovna znamka morda ni pravi kriterij za odločanje o tem, kateri projektor je res cenovno ugoden – čisto možno je, da se bodo cenejši modeli pri dolgoročni uporabi izkazali za dražje. Je pa to res le v primeru, da opremo redno uporabljamo preko daljšega časovnega obdobja.

Cenovno ugoden projektor je lahko dobra izbira za osebno rabo ali tudi za osnovno poslovno uporabo. Še vedno gre za prepričljive projekcije v optimalnih razmerah, ne moremo pa pričakovati preveč. Poleg tega je treba upoštevati morebitne dodatne stroške, ki jih prinašajo recimo žarnice za projektorje, ko jih je treba zaradi relativno kratke življenjske dobe menjati. Omenimo še porabo električne energije, ki morda ne bo zanemarljiva.