Čistilni servis cenik

Pogosto je kompletno čiščenje stanovanjskih ali poslovnih prostorov najbolj smiselna možnost za vzpostavitev ali vzdrževanje higienskega standarda in urejenega izgleda okolja. To storitev ponujajo profesionalni čistilni servisi, ki bodo zagotovili kar najboljše rezultate, seveda pa delo ne bo zastonj – zato ima vsak čistilni servis cenik, v katerem lahko preverimo predvidene stroške za različne vrste čiščenja. Izkaže se, da so cene pravzaprav precej dostopne, še posebej za zahtevnejše naročnike, ki se soočajo z večjimi izzivi na tem področju.

Površina prostorov

Koliko bo treba odšteti za generalno čiščenje? Končna cena je odvisna od različnih dejavnikov, na absolutni znesek gotovo najbolj vpliva površina oziroma kvadratura prostorov, a cena se običajno postavlja na kvadratni meter in jo je možno potem preračunati na ustrezno površino, tako da absolutna številka ni tako relevantna. Okvirno se cene vrtijo okoli 5 evrov na kvadratni meter, če zaupamo profesionalcem kompletno čiščenje prostorov z opremo, medtem ko je pri praznih prostorih generalno čiščenje cenejše, stalo bo okoli 3 evre na kvadratni meter. Zaradi ugodne cene se ta storitev pogosto koristi za čiščenje praznih prostorov po gradnji ali prenovi oziroma drugih večjih gradbenih posegov, ki za seboj pustijo obilo prahu in odpadnega materiala.

Drugi dejavniki

Upoštevati moramo tudi druge dejavnike, če želimo za čistilni servis cenik uporabiti za točen izračun stroškov. Čiščenje namreč lahko vključuje različne storitve, odvisno od tega, s kakšnimi izzivi se bodo morali mojstri soočiti. Lahko gre recimo za čiščenje pohištva in ostale opreme, tudi za menjavo potrošnega materiala, čiščenje radiatorjev … Možnosti je zelo veliko, načeloma pa za čistilni servis cenik vključuje tudi posamezne storitve, tako da lahko zelo natančno ocenimo, koliko nas bo stalo celovito profesionalno čiščenje.

Pomembno je, da se ne odločamo na podlagi cene. Učinkovito generalno čiščenje pač zahteva določeno investicijo, ki zagotovi odličen rezultat, s tem pa lahko delo povsem brezskrbno zaupamo strokovnjakom.