Cena za samorazlivni epoksi tlak

Tlakovanje z epoksi smolo je priljubljena rešitev za tiste, ki pričakujejo vrhunsko vzdržljivost in odpornost podlage v svojih prostorih. Seveda imamo na voljo različne možnosti, tudi sami epoksi tlaki ponujajo nekaj izbire med različnimi izvedbami, a pogosto se odločimo za samorazlivni tlak, ki združuje mnoge prednosti, izstopa pa še po relativno ugodni ceni. Res je, da ne gre za najcenejšo varianto, ponuja pa za svojo ceno gotovo največ. 

Koliko stane samorazlivni epoksi tlak? To je povsem odvisno od izbranega izvajalca, pa tudi od nekaterih drugih dejavnikov, predvsem seveda od zahtevnosti in obsega projekta. Včasih s takšnim tlakom nadgradimo končane prostore, včasih pa to delo vključuje novogradnja. Pri gradnji se srečujemo z različnimi, tudi nepredvidljivimi izzivi, tako da lahko nastanejo tudi nepričakovani stroški – pri izdelavi tlaka ni nič drugače. Vseeno lahko podamo okvirno ceno, ki jo bodo zahtevali tovrstni epoksi tlaki: za samorazlivni tlak bo treba odšteti okoli 15 evrov na kvadratni meter, ta številka pa lahko odstopa za nekaj evrov v obe smeri, odvisno od ponudnika. Brez težav lahko najdemo tudi cenejše ponudbe, recimo za 12 evrov na kvadratni meter ali celo manj, medtem ko zahtevajo nekateri epoksi tlaki dražjo izdelavo, okoli 20 evrov na kvadratni meter.

Seveda je treba že vnaprej poizvedeti, kakšni bodo stroški pri izdelavi tlaka. Čeprav samorazlivni epoksi tlak velja za cenovno dokaj ugodno opcijo, bo treba pripraviti znatno investicijo, še posebej pri večjih objektih. Prav tako se pozanimamo, kaj je pri določenem ponudniku sploh vključeno v končno ceno, saj imamo lahko opravka tudi z doplačili za storitve, ki so nujne za uspešno izdelavo takšnega tlaka. Samorazlivni epoksi tlak je praviloma dokaj enostavno izdelati, tako da stroški dela ne bodo nepričakovano visoki, a seveda se moramo o tem pozanimati. Zanesljiv izvajalec bo ceno projekta in posamezne stroške predstavil že pred začetkom dela.