otroški inhalator

Brain gym za otroke so začeli uporabljati vsi starši, ki si resnično želijo, da bi se možgani njihovih otrok razvili na najboljši način. s pomočjo določenih vaj lahko namreč poskrbimo, da se spodnji in zgornji možgani enakomerno razvijejo ter tako otroci bolje izkoristijo svoje sposobnosti in zmožnosti.

Brain gym za otroke izvajajo različna podjetje, kamor svojega otroka lahko prijavimo na njihove delavnice, preko katerih otroci krepijo svoje sposobnosti. Če se želimo o tej temi najprej pozanimati, lahko veliko informacij najdemo tudi na spletu, kjer različni ponudniki predstavljajo različne tehnike brain gym-a.

Brain gym za otroke lahko izvajamo že od rojstva otroka. Ko se otrok začne plaziti, lahko z njim izvajamo različne lažje vaje, ki mu omogočajo boljši razvoj. Četudi se nam vaje na prvi pogled zdijo lahke in nesmiselne, ne smemo podcenjevati njihove moči. Takšne vaje so odlične za krepitev ravnotežja, za motivacijo, samopodobo, komunikacijo ter boljše razumevanje.

Vaje za koncentracijo pri uČenju so pomembne za dobro usmerjanje pozornosti

Vaje za koncentracijo pri uČenju so nujne, saj si z njimi zagotovimo večjo produktivnost naših možganov. Koncentracija je nujno potrebna za dobro in kvalitetno učenje. Tisti učenci, ki se niso sposobni skoncentrirati med poukom imajo velike težave pri učenju in pomnjenju učne snovi.

Vaje za koncentracijo lahko uporabimo tudi med samim poukom in učencem od časa do časa damo vaje, s katerimi si lahko povečajo produktivnost možganskega delovanja. Pri koncentraciji je izredno pomembna tudi drža telesa, zato moramo med učenjem sedeti vzravnano. Med učenjem moramo narediti tudi krajše premore. Med temi premori je dobro narediti nekaj počepov. Lahko se malce pretegnemo in razgibamo vratni in ramenski del telesa.

Vaje za koncentracijo izvajamo vsakodnevno, če želimo uresničiti zadane cilje. Pomembno je, da si določimo kdaj se bomo učili, kaj se bomo takrat učili in kako se bomo učili določeno snov. Pri učenju moramo uporabljati različne tehnike pomnjenja, ki nam pomagajo razvijati naše kompetence.