avtomatska vrata

To pomeni, ko se obiskovalec nameni vstopiti v objekt ali iz njega, se vrata odprejo. Avtomatska vrata imajo senzor, ki zazna gibanje. Nekatere imajo celo izpopolnjen senzor, da zazna samo človeški gib. Avtomatska vrata oziroma njihov senzor zazna temperaturo. Vsak ve, da neživi predmeti nimajo temperature. Nekateri uporabniki pa se odločijo za cenejša vrata, le ta se odprejo ne glede na to, kaj zaznajo. Lahko samo odpade list ali veter zapiha in prinese razne smeti.

Avtomatska vrata zagotavljajo uporabniku varnost, udobje kakovost, zračnost in zanesljivost. Delijo na različne vrste odpiranja. Ta so krilna vrata, rotirajoča vrata in drsna vrata. 

Avtomatska vrata se uporabljajo na letališčih, trgovskih centrih, javnih ustanovah, bankah, poštah, gostinskih obratih, varnostnih conah, domovih za ostarele, v bolnicah in v vsakem moderno urejenem vhodu. Avtomatska vrata so lahko izpopolnjena. Novejši in modernejši modeli so zvočno izolirani, imajo protivlomno zaščito.

Za udobnejši vstop v objekt 

Pogon za drsna vrata poskrbi, da vrata z avtomatskih odpiranjem in zapiranjem poskrbijo za udobnejši vstop v objekt. Naj bo to dom, trgovski center, javne ustanove, banke in še bi lahko naštevali.

Pri prihodu ali odhodu iz objekta vam ne bo treba odpirati vrat, saj se bodo vrata avtomatsko odprla. Pogon za drsna vrata pa ogromno pripomore k temu. Drsna vrata nam še posebno pridejo v primeru slabega vremena. Dežju se nekoliko izognemo.

Pogon za drsna vrata prihrani uporabniku čas. V primeru, da imamo drsna vrata pred našim domom, naj si bodo to dvoriščna ali kakršna koli druga pa nam omogočijo zasebnost, saj noben ne gleda na naše dvorišče. Ne smemo pa pozabiti tudi na varnost, saj avtomatska vrata, ne spustijo vsakega v naš prostor. 

Pogon za drsna vrata lahko uporabimo za zasebno ali komercialno uporabo. Uporabniku omogočajo, da se v primeru izpada elektrike odpirajo ročno. Uporabnik dobi set ključev s katerimi lahko odpira drsna vrata.