Metoda all on 4 velja za idealno rešitev za brezzobe paciente, kjer se z nagnjenimi zadnjimi implantati izognemo sinusu ali živcu. Kljub temu pa se morate zavedati, da tovrstna metoda ni primerna za vse paciente. Pred tem vas morajo strokovnjaki pregledati, če sploh izpolnjujete pogoje, ki jih narekuje all on 4. 

 

Sicer pa se metoda all on 4 ponaša s številnimi prednostmi. To so nizka cena, relativno neboleč in kratek poseg, ni nikakršne potrebe po dodajanju umetne kosti okoli implantatov, operacija je lahko narejena povsem brez rezanja in šivov, istočasno vam lahko zobozdravnik izpuli zobe in namesti implantate ter nove zobe, ne da bi pri tem čakali. Tako imate lahko v roku enega dneva že nove fiksne zobe. Za all on 4 je prav tako značilna izjemno visoka uspešnost in tudi nadvse predvidljivi rezultati. 

 

All on 4 metodo vam ponuja tudi eno od bolj priznanih podjetij pri nas, ki se ukvarja še z drugimi storitvami, ki se navezujejo na higieno in zdravljenje zob. Podjetje ima svojo stran tudi na spletu, kjer pa se lahko že sedaj naročite na katero od vrhunskih in tudi cenovno dostopnih rešitev. 

 

Paradontoza – bolezen obzobnih tkiv 

 

Če se ob vaših zobeh nabirajo obloge, baterije na tem področju povzročajo vnetja in tudi krvavitve dlesni. Tako lahko pride do pojava, ki se imenuje paradontoza ali s tujko parodontitis. 

 

Paradontoza je bolezen obzobnih tkiv in zanjo je lahko značilno, da lahko vodi do popolne izgube obzobne kosti, posledično izpadejo tudi vsi zobje. Sicer pa lahko poteka zelo počasi, in sicer tako da na zobeh nastajajo žepki, v katerih se nabirajo bakterije, ki povzročajo, da se žepki počasi, toda vztrajno poglabljajo. 

 

Paradontoza oziroma parodontalna bolezen je v resnici tihi ubijalec. Vaši zobje so namreč s koreninami vraščeni v čeljustno kost, zato prav vsako vnetje na tem pripoju lahko vpliva na vaš celoten organizem.