Nahajate se na opuščeni različici spletišča Krajevne skupnosti Perovo
Od januarja 2012 vas vabimo na novo - kliknite kamnik-perovo.si/

Perovo iz Špice

Najnovejše - aktualno:

Voščilo

Avtorica fotografije: Katja Trotošek

 

 
(objavljeno  21. 12. 2011)  

Vprašanja in pobude iz 10. seje Občinskega sveta vezane na problematiko KS Perovo

Navajamo pobude, vezane na KS Perovo, ki jih je izpostavil občinski svetnik, mag. Matej Tonin ter odgovore, ki so jih pripravili na Občini Kamnik.

Pobuda: V Krajevni skupnosti Perovo na cestišču med stavbo Steletove ceste 25 in Zikovo ulico 2 preko celega dne kot tudi ponoči vedno znova opažajo nepravilno parkirane avtomobile. Zato pa se vedno znova dogaja tudi to, da tovornjaki, ki vozijo kurilno olje v kotlovnico B2-Perovo in tisti, ki pobirajo smeti ter odpadke, ne morejo po asfaltirani cesti do svojega cilja, in zato vozijo po zelenici Zikove ulice 2. Tudi osebni avtomobili stanovalcev imajo probleme priti na svoja parkirišča.

Rešitev (za zelenico) bi bila postavitev količkov, vendar tovornjaki ne bi mogli priti na želeno mesto zaradi zgoraj omenjenih avtomobilov in ker je cestišče z druge strani stavbe na Steletovi 25 mimo Melite precej zoženo.

V KS Perovo predlagajo postavitev prometnega znaka »prepovedano parkiranje« ter hkratno aktivnost redarske službe.

                                 

Odgovor je pripravil mag. Matjaž SRŠA:

Navedeno problematiko bo obravnavala komisija za tehnično urejanje prometa v občini Kamnik na naslednji seji, ter sprejela ustrezne zaključke.

 

Pobuda: Po mnenju KS Perovo izredno velik problem predstavlja del soseske Zikova ulica, ker je neosvetljeni del, na katerem se nahaja kotlovnica B2-Perovo, del otroškega igrišča za majhne otroke, parkirišče za cca 25 avtomobilov in večje število zabojnikov (8-10).

Do približno dveh let nazaj sta goreli dve veliki luči s prednje in dve veliki luči iz zadnje strani kotlovnice, katerih stroški so bremenili uporabnike kotlovnice. Število uporabnikov kotlovnice se je v tem času praktično razpolovilo, upravnik ne prižiga luči, zato je celotni okoliš v popolni temi. Dogajajo se številni vlomi v avtomobile, rezanje gum ipd.

Ker ne more strošek razsvetljave bremeniti manjšega števila stanovalcev, v KS Perovo predlagajo postavitev uličnih svetilk. Prosijo za čim hitrejšo rešitev problema, ker prejemamo na številne pritožbe krajanov.

 

Odgovor je pripravil mag. Matjaž SRŠA:

Občinska uprava podaja mnenje, da v proračunu 2012 ni predvidenih sredstev za postavitev »novih« luči javne razsvetljave na tem območju KS Perovo. Zato predlagamo, da se predstavnik KS Perovo oglasi na oddelku za gospodarske javne službe, kjer bomo skupaj preučili možnosti za ureditev navedene problematike.

 
(objavljeno  20. 12. 2011)  

Prihod modrih z vzhoda - razglas

 

RAZGLAS

 

 

V sredo, 28. dne zadnjega meseca v letu AD 2011 bodo na Spodnjem Perovem pri Grošanovih jaslicah ob 19. uri (in nekaj minut) 


 

TRIJE MODRI počastili novorojenega

+

vsem prisodnim zaželeli zdravja

+

blagoslova pri vsakdanjem delu v novem letu 2012.

 

ODBOR, PRIČAKUJOČ

G+M+B

 

 
(objavljeno  19. 12. 2011)  

Otroški perovski bolšjak

 

Od 21. do 23. decembra 2011 bo pred trgovino Urko na Steletovi cesti med 16. in 18. uro potekal otroški bolšjak knjig, igrač, daril ... iz druge roke. Pobrskajte po svojih omarah in na bolšjak prinesite stvari,  ki jih ne potrebujete več. Bolšji sejem je idealna priložnost, da po ugodni ceni prodate, podarite ali zamenjate stvari, ki jih ne potrebujete več.

 
(objavljeno  16. 12. 2011)  

Tečaj kvačkanja-zaradi izjemnega zanimanja ponovno v KS Perovo

 

V novembru smo v KS Perovo v sodelovanju z gospo Matejo Keber izvedli začetni tečaj kvačkanja. Udeleženke tečaja so bile nad kvačkanjem tako navdušene, da bodo v januarju nadaljevale s kvačkanjem v okviru nadaljevalnega tečaja.

Zaradi izjemnega zanimanja pa bomo v januarju ponovno pričeli z začetnim tečajem kvačkanja. K udeležbi ste vabljene (no, tudi fantje ste lepo povabljeni!:) vsi, ki se želite naučiti osnov kvačkanja.

Vsako soboto popoldan se bomo za urico in pol odmaknili od vsakodnevnih opravil in bili v prijetni družbi, medtem pa bomo še nakvačkali darilno vrečko z rožo in se ob tem naučili:

- verižne petlje

- navadne (goste) petlje

- polšibične in šibične petlje

- enostaven čipkast rob

- kvačkano rožo.

Za tečaj so potrebne predhodne prijave, saj je število udeležencev omejeno. Vaš prispevek za 4 x po uro in pol je 20 evrov.

Pletivo boste dobili na tečaju, potrebovali pa boste kvačko št. 2.

Prijave: 041-427-298 (od 18.00 do 20.00) ali po mailu: info@kamnik-perovo.si

Tečaj se bo izvajal v prostorih KS Perovo v Kamniku.

Lepo vabljeni!

 
(objavljeno  15. 12. 2011)  

Ne prezrite:

Tri mesece vztrajnega dela članov KS Perovo, prizadevanj za pridobitev prostorov za svoje delovanje, beljenja, pospravljanja, opremljanja in urejanja prostorov je 5. aprila obrodilo sadove: krajevna skupnost Perovo ima pisarno na Steletovi cesti 25.

Uradne ure za krajane so vsak četrtek od 18. do 19. ure. V pisarni izmenično dežurajo člani sveta krajevne skupnosti. Svet je dosegljiv tudi po elektronski poštiin po telefonih 01/8311-855 in 051/864-514, faks pa ima isto številko kot telefon: 01/8311-855.

Krajevna skupnost Perovo © 2008 - 2011