Dober dan, KS Perovo! Dober dan, dragi sokrajani!

Želja, da prva številka glasila Perovski list ne bi bila tudi zadnja, je bila dovolj velika. Zadovoljstvo in spodbudne besede krajanov ob prebiranju prvih perovskih vrstic, zagnanost ustvarjalcev glasila, odprto srce pokroviteljev ter posluh Sveta Krajevne skupnosti Perovo so razlogi, da je pred vami šestnajst z novo vsebino popisanih perovskih listov.

Naslovna posnetka Perovega fotografov Petra Nagliča iz začetka 20. stoletja in Primoža Hienga nagovarjata k vstopu v praznično dogajanje ob častitljivi 770-letnici Perovega, v perovsko zgodovino in spomine Perovljanov, k vpogledu v delo novih obrazov sveta KS Perovo, k naužitju barvitosti letošnjih pomembnejših dogodkov in še vedno aktualnega v Krajevni skupnosti Perovo.

V naši soseščini se skriva zaklad velikih obrazov. Tokrat se nam bodo približali tovarniški, planinski in pevski, znanstveni in družbenopolitični, umetniški in otrokom predani, ter v KS Perovo priseljeni, ki pomenljivo pravi: "Perovo je moj dom". 

Da "perov" ni le prvih pet črk imena naše krajevne skupnosti in več krajev, tako v Sloveniji, Avstriji, kot tudi v Rusiji, boste spoznali ob prebiranju vrstic o nekem mineralu in neki rastlini ...

Najsi je vaš pogled na Perovo ljubljanski, kovinarski ali nekje vmes, prav vsem želijo avtorji prispevkov sporočiti, da "na Perovem je pa cirkus!" Je bil včeraj na perovskih brežinah, je danes na igrišču, kjer "mladi in stari, družimo se radi", bo jutri v toplem perovskem domu. Pojutrišnjem pa, poskrbimo skupaj za to, spet na perovskih brežinah!

Našim hišam s poslanstvom se letos pridružujejo še neke druge hiše. Tiste, ki so (bile) gibalo razvoja našega kraja, ki so in dajejo kruh številnim perovskim družinam in iz katerih včasih prihajajo tudi manj prijetne "drobtinice" ...

To je iztrgan delček iz vsebine glasila KS Perovo, ki jo je stkal šopek več deset kraju predanih ljudi. Iz vsebine, ki se želi dotakniti vseh perovskih družin. Iz glasila, ki si želi biti del vaših prazničnih decembrskih dni. Teh in tistih čez 365 in več dni ... Ko boste s police znova vzeli domači "list" ali zašli na spletni list.kamnik-perovo.si.

Naj vam bo Perovski list v prijetno branje!

Pod uvodne vrstice glavne in odgovorne urednice se z iskreno zahvalo vsem, ki so sodelovali pri nastajanju praznične številke glasila KS Perovo, in z željami krajanom, da bi bilo leto 2012 za vse srečno in zdravo, podpisujem

Katja Trotošek

Zgoraj na slikah: Perovo leta 1933 (foto Peter Naglič) in Perovo danes (foto Primož Hieng)
(kliknite slike za povečavo)