Rečeno – storjeno: Koledniki obiskali in blagoslovili Perovo

Rečeno – storjeno. Od prve vejice do zadnje pikice prazničnega razglasa in (obljubljenega) vzdušja pri Grošanovih jaslicah. Prav na večer Svetih treh kraljev, 6. januarja mladega leta, ko so Perovo obiskali koledniki. V tihoti mrzlega večera in soju bakel!

Zaradi stopinj pod ničlo, bi na prizorišču prav prišel še kakšen ta’ lesen šporget, a je zaradi pretečega vetra  in varnosti (kar predobro) vlekel in grel le eden.  A tisto urico žlahtnega obiska, blagoslova,  darovanja in druženja je bilo zlahka preživeti pod mrzlim zvezdnim nebom, še posebno, ker so dlani greli topli napitki.

Prav žlahten pa je bil tudi “uradni” zaključek večera: po nastopu v domači farni cerkvi so odlične pevke zbora Vox Annae iz Tunjic  domov pospremile svojo članico Marto (Zabret) in skupaj z njo, Perovemu v čast, zapele nekaj prelepih pesmi. 

Ker je bil večer res mrzel, se je koledniško praznovanje preselilo na toplo. Zasluženo.  

Za zaključek “poročila” z dogodka – še odlična pohvala odbornikom Odbora G + M + B, zahvala vsem nastopajočim in naznanilo tiste(ga), ki se je polastil šopa bele omele iz jaslic in spominski fotoutrinki na koledniški perovski večer.