PEROVANJE (od 2011 – )

Osmega maja 2011 je minilo natanko 770 let od prve omembe imena Perovo v pisnem viru.

8. maja 1241 je bila v vasi Perovo blizu Kamnika (»in villa Peraw prope Stein«) izdana listina, s katero je Konrad iz Žovneka odstopil Herbordu s Turjaka nekatere desetine po Ribniški dolini.

V počastitev visokega perovskega jubileja in želji, da bi obudili medgeneracijska druženja in sodelovanje med krajani Perovega ter želji po oživitvi družabnega družbenega dogajanja tudi v južnem delu Občine Kamnik, je ob 770 letnici tega zg0dovinskega dogodka skupina krajanov pripravila svečano perovsko prireditev in jo poimenovali Perovanje ali Ta veseli peromajski dan.
Prireditev je uspela v splošno zadovoljstvo krajanov Perovega z obeh strani Kamniške Bistrice

Ker je prvo perovanje zelo dobro uspelo, je v letu 2011 na novo ustanovljeno Športno kulturno društvo Dober dan, Perovo prevzelo organizacijo drugega perovanj  in ga poimenovalo Perovanje na kvadrat
Drugo perovanje, prav tako uspelo v splošno zadovoljstvo krajanov in organizatorjev, je bilo 20. maja 2012.

Tretje perovanje, Perovanje 2013, je imelo nekaj smole z vremenom, zato je bilo in uspelo šele 8. junija 2013.

Seveda pa te prireditve ne bi uspele, kot so, če ne bi bilo podpore naših donatorjev. Že leta 2011, ko smo praznovali 770. obletnico prve omembe kamniškega Perovega, je prireditev podprlo zelo veliko donatorjev. Prav tako leta 2012.

Tudi Perovanje 2013 je že podprlo veliko dobrotnikov. Spiski donatorjev iz vseh teh let so dosegljivi v zavihku Perovanja oziroma TUKAJ!!

Med donatorji boste našli tudi take, ki jih do zdaj še niste obiskali, ker niste vedeli zanje.
Zdaj so “vaši!”

Vsa dosedanja perovanja so doživela priznanje tako Občine Kamnik in njenega župana Marjana Šarca kot tudi vseh medijev, ki pokrivajo dogajanja na Kamniškem.
Nekatere od teh objav smo povzeli in jih lahko preberete v zavihku V tisku