H v a l a soustvarjalcem Perovanja – Perovo 777 let

Ko so praznični kamniški zvonovi, v čast rodoljubu Rudolfu Maistru, utihnili, so se 5. maja oglasili perovski, v čast prvemu zapisu iz davnega 8. maja 1241, ki omenja vas ali gradič Perovo pri Kamniku. Pravljičnemu številu 777 let prve omembe Perovega je bil uglašen, obiskan, doživet in s soncem obsijan praznični program.

Pohvala za še eno izjemno perovsko praznovanje gre z vsemi  žavbami namazanemu organizacijskemu zborčku Društva Perovo, s programskim šefom Goranom Završnikom na čelu, pa tudi številnim programskim sopotnikom, medijskim spremljevalcem in darovalcem vseh sort dobrot, izdelkov in storitev.

Hvala programskim sopotnikom pri praznični ponudbi:

Francu Vengustu – Frenku za čemaževe dobrote Perovske kuhne in izjemen pesto Perovese; Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik in njihovim neumornim mentorjem Irji Mrak, Mojci Krevs, Katji Juhart ter Žigi Repanšku za ustvarjalne delavnice, otroško predstavo, športne igre ter pošteno sodniško delo na igrah kamniških krajevnih skupnosti; Inti Maček, državni osnovnošolski šahovski prvakinji (do 9 let) za prijateljske partije šaha; krajevnim skupnostim Duplica, Kamnik center, Tunjice in Perovo za družabno,  športno in kulturno druženje na Igrah brez meja kamniških KS; medicinski odpravi Majiwa/Kenija za dobrodelni dotik Perovanja; Pini Lenart, mladi citrarki in pevki; ansamblu Las Gafas za večno lepe zelene melodije; društvu Priden možic za tehnično opremo, ozvočenje in iznajdljivost, TIC-u za nepogrešljivo “pohištvo” na prizorišču, srčnemu perovskemu Garažnemu klubu za pridne roke in “odprta (garažna) vrata” in številnim dobrim  dušam, ki so s Perovanjem delili svojo umetniško, oblikovalsko in »jezično« nadarjenost.

Hvala medijskim spremljevalcem:

Kamnik Info, Kamnik.si, Kamničan-ka, Dnevnik – za objavljene vrstice, ki so vabile na perovski krajevni praznik, poročale s prazničnega prizorišča in dodale zgovorne praznične priloge – fotke, ki povedo več, kot … 777 besed!

Hvala darovalcem izdelkov in storitev:

Atrium cafe, Bar Fontana, Duna – Imbiss, Fructal, Mama Terra, MediaDom, Mesarstvo Rešet, Mesnica in delikatesa Zaprice, Meti-pek, Metropolis SPA, Pizzeriji Skok in Melita, Popelin, Producta, Saloni Dotik, Keti, Lassal, Mira, Power in Pramen, Sladoledna soba, Svilanit, Tosama Bela štacunca, Urarstvo Štefanac Sašo – za simbolične, zabavne in čisto konkretno uporabne, okusne, slastne in praktične nagrade za predane ekipe Iger brez meja kamniških KS in pogostitev soustvarjalcev ter vseh perovanjskih gostov.

Hvala iz srede srca Društva Perovo 🙂

Perovanje 2018 Perovanje 2018